sool 15.05.09 / Toitumine ja ülekaalulisus
Külastaja küsib:
Millist soola teie soovitate toidu valmistamisel kasutada? Kas tervise seisukohast on parem meresool või mineraalsool (PAN sool)? Tänud ette!
Arst vastas:
dr Kristel Ehala-Aleksejev
Arst-toitumisterapeut
Tartu Ülikooli Kliinikum
Tere.
Kui on probleeme vererõhuga, siis soovitan PAN soola, kuid ise kasutan eelistatult toidu maisestamiseks erinevaid maitsetaimi või siis kombinatsioone maitseainete segudest ja meresoolast.
Heade soovidega, dr.Ehala
Nõuanded teemal: Toitumine ja ülekaalulisus
Magusasöömine ja kõhukinnisus
Ma olen olnud suur magusasõltlane kogu elu, nüüd väga suured probleemid - kõhukinnisus, millest kuidagi jagu ei saa. Vahel sekka kõhulahtisus, aga normaalselt pole sool enam kaua tühjenenud. Tundub, et ...
Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev
Tere.
"Laisk sool" tähendab lihtsustatult seda, et soolestiku töö on aeglustunud, mistõttu jääkaineid ei väljutata. Liigne maiustmine võib siin üheks põhjuks olla ja magusaga piiripidamine oleks ...
Söögisoolast paksuks
Mul on teile selline küsimus et kas söögisoolast on võimalik paksuks minna?? Aitäh!!
Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev
Tere.
Liigne soola tarbimine võib soodustada vedelikupeetust organismis, aga kaloreid sool ei anna.
Heade soovidega, dr.Ehala
Vaata kõiki nõustamisi