sool 15.05.09 / Toitumine ja ülekaalulisus

Külastaja küsib:

Millist soola teie soovitate toidu valmistamisel kasutada? Kas tervise seisukohast on parem meresool või mineraalsool (PAN sool)? Tänud ette!

Arst vastas:

Kristel Ehala-Aleksejev

dr Kristel Ehala-Aleksejev

Arst-toitumisterapeut

Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere.
Kui on probleeme vererõhuga, siis soovitan PAN soola, kuid ise kasutan eelistatult toidu maisestamiseks erinevaid maitsetaimi või siis kombinatsioone maitseainete segudest ja meresoolast.
Heade soovidega, dr.Ehala

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Toitumine ja ülekaalulisus

Magusasöömine ja kõhukinnisus

Ma olen olnud suur magusasõltlane kogu elu, nüüd väga suured probleemid - kõhukinnisus, millest kuidagi jagu ei saa. Vahel sekka kõhulahtisus, aga normaalselt pole sool enam kaua tühjenenud. Tundub, et ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
"Laisk sool" tähendab lihtsustatult seda, et soolestiku töö on aeglustunud, mistõttu jääkaineid ei väljutata. Liigne maiustmine võib siin üheks põhjuks olla ja magusaga piiripidamine oleks ...

Loe edasi

Söögisoolast paksuks

Mul on teile selline küsimus et kas söögisoolast on võimalik paksuks minna?? Aitäh!!

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Liigne soola tarbimine võib soodustada vedelikupeetust organismis, aga kaloreid sool ei anna.
Heade soovidega, dr.Ehala

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: