tihti haige 13.10.04 / Lasteneuroloogia

Külastaja küsib:

10k tütar on pale poole aastaseks saamist tihti haige olnud, 1x kõrge palavik(neelupõletikk) ja 2x köha ja nohu palavikuta. tal tulevad praegu muidu ka hambad. tean et hammaste tulekuga immuunsussüsteem langeb, siit ka küsimus millega kaas tervist tugevtada. magab ta rahulikumalt toas kuid üritame ikka iga päev väljas käia. köha ja nohu vahe on ca 3n. sööb hästi ja magab samuti.
kas nohu on alati nakkav-viimasena jäime nohusse arvatavasti siis kui käisime vanavanaemal külas kellel oli nohu ja meile keegi sellest ei teatanud. aga köha???
kuidas saaks lapse tervist(immuunsust) tugevdada.
käisime just neoroloogi juures,kes ütles et on lapsega rahul kuid õhtul peale käimist lapses tekkis köha ja nina on kinni seega ei osanud tema käest küsida nõu.

tänan

Arst vastas:

Anu Sööt

dr Anu Sööt

Laste neuroloog

Elite Erakliinik

Tere,
aitäh küsimast! Nohu, kurgupõletik jne. on tõesti infektsioonid(sageli viiruslikud, harvem bakteriaalsed). Teie laps on infektsioonidele vastuvõtlik. Soovitused: käia võimalikult vähe rahvarohketes kohtades(kauplused). Infektsioonide profülaktikaks soovitaksin päevkübara tinktuuri(saadaval apteegis käsimüügis). Tilgutage 5 tilka siirupisse ja andke 2 korda päevas. Veelgi looduslikum soovitus: hakkige peeneks 1 sibul ja 1 küüslauguküüs, pange tassi ja sinna lisage 3 tl suhkrut. Mõne tunni mõõdudes valmib siirup, mida võite lapsele teelusikaotsaga paar korda päevas anda.
Edu Teile!
Lugupidamisega,
dr. Anu Sööt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lasteneuroloogia

traxik

Tere!Mul on kolme aastane tütar,kes läks lasteaeda selle aasta jaanuaris.Ennem seda hakkasid meil ööd kuivaks jääma. Kui laps läks lasteaeda ,siis pole seda praktiliselt juhtunud. Lasteaiast öeldi,et ta ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh pöördumast! Arvan, et lasteaed ei ole Teie tütrele positiivselt mõjunud. Alati on siiski võimalus, et laps harjub. Enamasti toimub see 1 aasta jooksul pärast lasteaeda minekut. Kui laps ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi