tsüst 26.04.06 / Lasteneuroloogia

Külastaja küsib:

tere
minu tütar on 4-kuune. kui ta 3-kuuselt neuroloogi juures käis, selgus, et ta hoiab ennast ühele poole viltu (vasak pool on nõrgem kui parem) meile määrati massaasi ja ujumise kuurid, pidime käima ka aju ultrahelis. viimases leiti, et tütrel on ajus väike tsüstike. nüüd peame ühe korra veel aju ultraheli uuringutele minema. mure järgmine: mida see tsüst endast kujutab ja kas ta võib seal kasvada või mis ohud sellega kaasnevad. Praegu on mu tütar igati tubli, ta juba keerab ennast kõhuli, haarab esemeid ja on muidu igati normikohaselt arenenud. tahaks ka teada, kuidas need tsüstid üldse tekivad, rasedus ja sünnitus kulgesid normaalselt... mis valesti on läinud?
ette tänades murelik ema

Arst vastas:

Anu Sööt

dr Anu Sööt

Laste neuroloog

Elite Erakliinik

Tere,
aitäh pöördumast! Arvan, et muretsete asjatult kui laps areneb hästi. Esimestel elukuudel võib ultrahelis näha tsüste, mis hiljem kaovad. Arvan, et tegemist on lapse aju arengu normaalse käiguga.
Edu Teile!
Lugupidamisega,
dr. Anu Sööt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lasteneuroloogia

arenguline tsüst

tere,palun selgitage,mida tähendab arenguline tsüst ja kas tsüste on palju erisuguseid ja millest tekivad...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh küsimast! Tsüste on mitut liiki. Kõige sagedasem on arenguline tsüst-mõne orgai koes on teatud piirkonna rakud arenemata ja selle asemel on tühik.
Arengulisel tsüstil kui seda on ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi